Jednomjesečni Humanity in Action BiH ljetni program za studente u 2020. godini

Humanity in Action BiH objavio je pozive za prijave studenata na jednomjesečni ljetni program o ljudskim pravima u Amsterdamu, Kopenhagenu ili Sarajevu, a koji će se održati od 3. juna do 1. jula 2020. godine i John Lewis Fellowship u Atlanti (SAD) koji će se održati od 23. juna do 21. juli 2020. godine.
Poziv je otvoren za sve bosanskohercegovačke studente dodiplomskog i master studija, kao i za one koji su u posljednje dvije godine završili svoje visokoškolsko obrazovanje.
Iz Humanity in Action BiH ističu da se interdisciplinarni ljetni programi svake godine istovremeno održavaju u šest gradova i okupljaju preko 130 studenata i mladih profesionalaca iz Evrope i SAD-a. Sastoje se od niza predavanja i diskusija sa univerzitetskim profesorima, novinarima, političarima i aktivistima, a uključuju i studijske posjete muzejima, državnim institucijama i nevladinim organizacijama.
Poziv za prijave otvoren je do 10. februara 2020. godine putem online aplikacije, asve troškove učešća u programima snosi organizator. Za sva dodatna pitanja i informacije pošaljite e-mail na z.markovic@humanityinaction.org ili bosnia@humanityinaction.org