Izgradnja i upravljanje brandom “Alma Ras”

Danas je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Bihaću, u okviru predmeta Upravljanje markom, na poziv vanr.prof. dr. Arnele Nanić, gostujuće predavanje održao CEO kompanije Alma Ras gosp. Rasim Memagić. Alma Ras je jedna od najuspješnijih domaćih kompanija koja je i ranije realizirala veliki broj uspješnih projekata u oblasti društveno odgovornog poslovanja, kompanija koja je osnovana davne 1998 godine i koja od tada kontinuirano raste i razvija se.

Studenti su imali priliku čuti zanimljive činjenice o procesu nastanka, odnosno izgradnje i upravljanja brendom Alma Ras i Manners, interesantnu priču o tome kako je kompanija zapravo prošla dug put od
male porodične krojačnice do brend lidera. Danas Alma Ras ime više od 1000 uposlenih i dalje se razvija zahvaljujući, između ostalog, i činjenici da se prema svakom uposleniku odnose kao prema članu vlastite porodice i da u kontinuitetu rade na inovacijama i unaprijeđenju kvalitete svojih proizvoda, ali i zahvaljujući tome što pažljivo slušaju svoje potrošače i njihove želje su ideja vodilja pri kreiranju novih proizvoda.

Na samom kraju izlaganja gospodin Memagić je studentima uputio poruku koja glasi:

  • Razvijajte se i učite
  • Volontirajte, širite poznanstva, rastite kroz projekte
  • Nebojte se novih stvari i grešaka
  • Pozitivan stav gradi pobjednike

U ime Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Bihaću, vanr. prof. dr. Arnela Nanić se zahvalila kompaniji Alma Ras na ovom divnom predavanju i vrijednom iskustvu koje su podijelili s našim studentima. Kompaniji Alma Ras želimo da i dalje raste i razvija se, uz nastavak saradnje sa Ekonomskim fakultetom u Bihaću u budućnosti.