Mobilna aplikacija za korištenje LMS sistema

Studentima Ekonomskog fakulteta je od danas, 11.4.2020. godine omogućen je još lakši pristup i korištenje LMS platforme za online učenje putem mobilne aplikacije za pametne telefone sa Android operativnim sistemom.

“Aplikacija omogućuje jednostavan i brz pristup uslugama LMS sistema, kao i lakšu komunikaciju među učesnicima. Nadamo se da će biti od koristi studentima koji preferiraju mobilne uređaje i tablete za praćenje nastave. Ovo je samo jedna u nizu inovacia koje će u narednim danima predstaviti Ekonomski fakultet u Bihaću”, rekao je prodekan za naučno istraživački rad doc. dr. Kenan Mahmutović.

Aplikacija se može preuzeti sa Google Play-a na OVOM LINKU ili alternativno na SLIJEDEĆEM LINKU.

Važna napomena: za instalaciju aplikacije sa alternativnog linka potrebno je omogućiti instaliranje aplikacija iz “nepoznatih izvora” u postavkama pametnog telefona, budući da se aplikacija downloaduje sa web sajta fakulteta, a ne iz Google Play trgovine. Kratak tutorijal kako omogućiti instalaciju iz “unknown sources” možete pogledati ovdje: https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=RQy33AyrWWA